Θέατρο , News

Τα «Ματωμένα Χώματα» συγκίνησαν το κοινό

Οι 3 παραστάσεις καταχειροκροτήθηκαν

Δημοσιεύτηκε στις 01 Νοεμβρίου 2022

Σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης, το κοινό που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις τρεις παραστάσεις του έργου «Ματωμένα Χώματα» στις 29 και 30 Οκτωβρίου, χειροκρότησε όρθιο τους συντελεστές του έργου στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Οι εν λόγω παραστάσεις παρουσιάστηκαν από τον Δήμο Στροβόλου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεών του για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τελούσαν υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο.

Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο έργο της Διδώς Σωτηρίου, το οποίο παρουσιάστηκε με απόλυτη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τους περασμένους μήνες, ενώ ακολούθησε περιοδεία του σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα, με τελικό σταθμό την παρουσίαση από τον Δήμο Στροβόλου, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του σε πανελλήνιο επίπεδο.

IMG-28ea9c3b184abb70eaa6ce8194c39084-V.jpg

Τις παραστάσεις στον Στρόβολο τίμησαν με την παρουσία τους ο Εξοχότατος Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, καθώς και άλλοι Πρέσβεις, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας, κ. Χριστοφόρος, ο Δήμαρχος κ Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου, Δήμαρχοι Κατεχόμενων Δήμων, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, εκπρόσωποι Κυβερνητικών Τμημάτων, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου, καθώς επίσης και πέραν των 2.000 ατόμων κάθε ηλικίας.

Στον χαιρετισμό του ο Εξοχότατος Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου συνεχάρη τον Δήμο Στροβόλου για την πρωτοβουλία του να μεταφέρει στην Κύπρο την τόσο επιτυχημένη παραγωγή του Δημοτικού Θέατρου Πειραιά, υπογραμμίζοντας το χρέος μας να κρατήσουμε άσβεστη την ιστορική μνήμη του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους τόνισε ότι είναι σημαντική αυτή η παράσταση για τον Δήμο Στροβόλου, όχι μόνο διότι υποστηρίζουμε έμπρακτα μια άρτια παραγωγή, αλλά και γιατί βοηθάμε να παραμείνει αναλλοίωτη η ιστορική μνήμη, προωθώντας μέσω αυτού του έργου πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά. Ανέφερε ότι κάθε εποχή είναι δύσκολο να είσαι και να παραμένεις άνθρωπος και ότι οι ήρωες της Διδώς Σωτηρίου είναι ένα καλό παράδειγμα για αυτό.

Ο Δήμος Στροβόλου εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά του στην ομάδα παραγωγής και τους ηθοποιούς της παράστασης για τις συγκλονιστικές τους ερμηνείες και παράλληλα ευχαριστεί τις χιλιάδες πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους τις εμβληματικές αυτές παραστάσεις, οι οποίες αποτελούν και την κορυφαία εκδήλωση του Δήμου μέχρι στιγμής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Επίσης, με την ευκαιρία, ο Δήμος ανακοινώνει ότι εντός των προσεχών εβδομάδων θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του Πάρκου Μικρασιατικού Ελληνισμού και του Μνημείου Προσφύγων του 1922.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close