16 May 2023
Θέατρο , News

«Η Φόνισσα» στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

Η παράσταση της ΕΘΑΛ ανεβαίνει στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου

Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαΐου 2023

Το εμβληματικό έργο του Παπαδιαμάντη ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου από την ΕΘΑΛ, στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου.

Λίγα λόγια για το έργο:
Τα χρόνια που ζούσε η Φραγκογιαννού δεν ήταν εύκολα για μια γυναίκα. Κατά την ίδια η γέννηση της γυναίκας μόνο βάσανα έφερνε και στην ίδια και στην οικογένειά της. Έτσι το βράδυ που ξενυχτούσε πάνω από το προσκέφαλο της νεογέννητης άρρωστης εγγόνας της, αναλογιζόμενη τα δεινά που είχε περάσει ως παιδί, ως σύζυγος και ως γιαγιά πια, θόλωσε το μυαλό της ή όπως λέει ο Παπαδιαμάντης «εψήλωσεν ο νους της» και έπνιξε το βρέφος στην κούνια του. Από εκείνη την ώρα χρήζει τον εαυτό της «σωτήρα» του κόσμου από τα μικρά κορίτσια και «σωτήρα» των κοριτσιών από τα βάσανα του κόσμου. Συνεχίζει τα εγκλήματά της μέχρι που η χωροφυλακή αρχίζει να την κυνηγάει και στην προσπάθειά της να ξεφύγει, να βρει καταφύγιο και να αλαφρύνει την ψυχή της με μια εξομολόγηση σε ένα ερημητήριο στον Άγιο Σώστη στον πνευματικό εκεί, δεν τα καταφέρνει και σκοτώνεται. Η Φραγκογιαννού βρίσκει τον θάνατο μεταξύ της ανθρώπινης και της θείας δίκης, καθώς από τη μία την κυνηγάει η χωροφυλακή και από την άλλη πνίγεται από τα νερά της παλίρροιας.


Σκηνοθεσία: Μαρίνα Βρόντη
Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου
Μουσική σύνθεση/επιμέλεια: Γιώργος Ανδρέου
Διδασκαλία πολυφωνικών τραγουδιών: Κωνσταντίνα Ξενοφώντος
Κίνηση: Χλόη Μελίδου
Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Βήχα

Παίζουν: Σαββίνα Γεωργίου, Νίκη Δραγούμη, Μυρτώ Κουγιάλη, Χριστίνα Κυριάκου,  Κωνσταντίνα Ξενοφώντος, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Μαρίλια Χαριδήμου

>> Tρίτη 16 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20.30. Είσοδος: €5 (Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτήριων θα διατεθούν για την ενίσχυση της Στέγης «Άγιος Χριστόφορος». Αριθμός Άδειας Εράνου:  ΝΠ 26/2023).

04.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close