Εκδρομές να πας , Guide

Ξέρεις τι κρύβει αυτό το μοναδικό κτίσμα και πού βρίσκεται;

Διατηρείται μέχρι σήμερα, δημιουργώντας σκηνές από παραμύθι

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2021

Η Κύπρος έχει πάμπολλα αξιοθέατα που στο τέλος της μέρας, αν κάποιος τα μαζέψει, θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα βιβλίο, τεράστιο γεμάτο σκηνές από παραμύθι, παράδοση και ιστορίες που πραγματικά αξίζει να γράφονται και να λέγονται.

Στην Αλαμινό της Επαρχίας Λάρνακας, υπάρχει μέχρι σήμερα σε καλή κατάσταση, ένας επιβλητικός πύργος, αλλιώς «Κούλας» όπως το ονομάζουν στην κοινότητα, που επιβεβαιώνει την βαθιά ιστορία που κρύβει το χωριό και ολόκληρη η Κύπρος.

Βρίσκεται στην άκρη του χωριού, στην έξοδο προς τη θάλασσα που περιτριγυρίζει την Αλαμινό.  Ο «Κούλας» αναφέρεται σ’ ένα λιθόκτιστο, διατηρημένο, μεσαιωνικό «παρατηρητήριο», κτίσματος του 15ου αιώνα.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ξεχωριστά ιστορικά μνημεία της κοινότητας και έχει ύψος περίπου οκτώ μέτρα.  Λειτούργησε ως «παρατηρητήριο των νοτιοανατολικών ακτών της Κύπρου», για πιθανόν εχθρούς-πειρατές, οι οποίοι έφταναν στο χωριό.

Λέγεται, μάλιστα, ότι η πρόσβαση στο συγκεκριμένο «φρούριο», φαίνεται να γινόταν μέσω υπόγειων σηράγγων που οδηγούσαν την κοινότητα προς τη θάλασσα.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close