Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2023
Η Θεατρική Ομάδα “12 Και Κάτι” ανεβάζει τον Οκτώβριο στη Λευκωσία, το συγκλονιστικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο “Το παιχνίδι τη σφαγής”, σε σκηνοθεσία Μυρτώς Κουγιάλη.
Μια επιδημία απειλεί να αφανίσει μια πόλη. Οι κάτοικοί της είναι αντιμέτωποι με το θάνατο. Ένας από τους διασημότερους συγγραφείς του θεάτρου του παραλόγου, ο πάντα επίκαιρος Ιονέσκο, δραματοποιεί τα μεγάλα ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης: Άνθρωποι που πεθαίνουν ή ζουν κατά τύχη, που δεν ξέρουν να ζουν, που δεν ξέρουν γιατί πεθαίνουν! Ξεκάθαρα ο συγγραφέας προσεγγίζει μια συμπαντική απορία, τον συμβολικό και τον πραγματικό θάνατο, αυτόν που ενώ κάνουμε τα πάντα για να πραγματοποιείται, εκ των υστέρων αναρωτιόμαστε (και όχι όλοι) για τα αίτια.
Την ευθύνη για τα σκηνικά και τα κοστούμια του έργου είχε η Ηλέκτρα Κυθραιώτου, η σκηνοθέτις Μυρτώ Κουγιάλη επιμελήθηκε και τη μουσική, τον σχεδιασμό φωτισμού ο Χρίστος Γωγάκης και η κατασκευή των σκηνικών ήταν των Κωνσταντίνου και Ιάκωβου Ιακώβου. Η οπτική επικοινωνία είναι της Ρεβέκκας Χειλά. Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά) Άννα Κωνσταντίνου, Γαβριέλλα Χατζηστυλλή, Κωνσταντίνος Ιακώβου, Μαρία Κιβιδιώτου, Νίκη Χειλά και Χριστόδουλος Γεωργίου. Η παράσταση συμμετέχει στο 36ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.
Παραστάσεις: 5, 6, 7, 8 Οκτωβρίου 2023, ώρα 8:00μμ, στο Θέατρο Δέντρο (Ενότητος 44, Παλουριώτισσα, Λευκωσία).
Είσοδος: €10.
Πληροφορίες/κρατήσεις: 99910030 Γαβριέλλα και 99300620 Άννα.

-
Θέατρο Δέντρο
05 Οκτωβρίου - 08 Οκτωβρίου 2023
Σχετικά

H Χριστιάνα Αρτεμίου και η Χριστίνα Αργύρη επιστρέφουν με νέα σάτιρα
Αιχμηρό χιούμορ και κλαυσίγελο μέχρι τελικής πτώσης

Το έργο "Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του του Γιώργου Καπουτζίδη" πάει περιοδεία
Περιοδεία σε Πάφο, Λάρνακα και Λεμεσό

Η σκιά στη βιτρίνα έρχεται στο Θέατρο ένα
Δραματουργική επεξεργασία από τη συλλογή διηγημάτων της Δήμητρας Μήττα, Στο δόξα πατρί.

Αλλαγή ώρας για την παράσταση "Ο μολυβένιος στρατιώτης"
Αλλαγή ώρας για την παράσταση της Κυριακής

Μία "Χριστουγεννιάτικη ιστορία" στο θέατρο Ένα
Η ιστορία του πιο διάσημου τσιγκούνη του κόσμου... ζωντανεύει στο θέατρο ένα, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή!

Μετά το kazanτί, θα παίξουμε tombολα
Διαδραστική παράσταση σε μορφή παιχνιδιού ή αλλιώς ένα κοινωνικό πείραμα από την ομάδα Γιασεμίν


Ο ΘΟΚ καλεί σε ακρόαση εύσωμους άντρες επαγγελματίες ηθοποιούς
Ακροάσεις για την παραγωγή του ΘΟΚ "Κι αν είμαι χοντρός;" της Ζωής Αποστολίδου

Γουρουνιάσματα: Το πρωτότυπο μιούζικαλ που άφησε εποχή, επιστρέφει
Για ένα γιορτινό τριήμερο!


«40 χρόνια λείπεις… 40 χρόνια ζεις»: Αφιέρωμα στον Βλαδίμηρο Καυκαρίδη
Ένα δραματοποιημένο, αφηγηματικό οδοιπορικό που θα προβάλλει γνωστές και άγνωστες πτυχές του θεατράνθρωπου Βλαδίμηρου
