Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2023
Η Θεατρική Ομάδα “12 Και Κάτι” ανεβάζει τον Οκτώβριο στη Λευκωσία, το συγκλονιστικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο “Το παιχνίδι τη σφαγής”, σε σκηνοθεσία Μυρτώς Κουγιάλη.
Μια επιδημία απειλεί να αφανίσει μια πόλη. Οι κάτοικοί της είναι αντιμέτωποι με το θάνατο. Ένας από τους διασημότερους συγγραφείς του θεάτρου του παραλόγου, ο πάντα επίκαιρος Ιονέσκο, δραματοποιεί τα μεγάλα ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης: Άνθρωποι που πεθαίνουν ή ζουν κατά τύχη, που δεν ξέρουν να ζουν, που δεν ξέρουν γιατί πεθαίνουν! Ξεκάθαρα ο συγγραφέας προσεγγίζει μια συμπαντική απορία, τον συμβολικό και τον πραγματικό θάνατο, αυτόν που ενώ κάνουμε τα πάντα για να πραγματοποιείται, εκ των υστέρων αναρωτιόμαστε (και όχι όλοι) για τα αίτια.
Την ευθύνη για τα σκηνικά και τα κοστούμια του έργου είχε η Ηλέκτρα Κυθραιώτου, η σκηνοθέτις Μυρτώ Κουγιάλη επιμελήθηκε και τη μουσική, τον σχεδιασμό φωτισμού ο Χρίστος Γωγάκης και η κατασκευή των σκηνικών ήταν των Κωνσταντίνου και Ιάκωβου Ιακώβου. Η οπτική επικοινωνία είναι της Ρεβέκκας Χειλά. Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά) Άννα Κωνσταντίνου, Γαβριέλλα Χατζηστυλλή, Κωνσταντίνος Ιακώβου, Μαρία Κιβιδιώτου, Νίκη Χειλά και Χριστόδουλος Γεωργίου. Η παράσταση συμμετέχει στο 36ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.
Παραστάσεις: 5, 6, 7, 8 Οκτωβρίου 2023, ώρα 8:00μμ, στο Θέατρο Δέντρο (Ενότητος 44, Παλουριώτισσα, Λευκωσία).
Είσοδος: €10.
Πληροφορίες/κρατήσεις: 99910030 Γαβριέλλα και 99300620 Άννα.
-
Θέατρο Δέντρο
05 Οκτωβρίου - 08 Οκτωβρίου 2023
Σχετικά
Μία ακόμα (επιπλέον) παράσταση για το «PARTY της ζωής μου» με την Ελένη Ράντου
Η παράσταση που καθήλωσε το κοινό επιστρέφει για μία τελευταία εμφάνιση στην Κύπρο
Το πολυβραβευμένο «Goodbye, Lindita» του Μάριο Μπανούσι έρχεται στη Λευκωσία
Η παράσταση που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς σε όλο τον κόσμο παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.
Ίων του Ευριπίδη: Δύο τελευταίες παραστάσεις στην Κύπρο
Πρόκειται για ένα από το πιο αινιγματικά έργα του αρχαίου δράματος
H Ελένη Ράντου επιστρέφει στην Κύπρο με "το Πάρτυ της ζωής μου"
Η παράσταση που συγκίνησε χιλιάδες θεατές επιστρέφει για τελευταία φορά στην Κύπρο!
Η Μαρίνα Μαλένη Κυριαζή διορίζεται Γενική Διευθύντρια του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου
Η θέση αφορά τα καθήκοντα τόσο εκτελεστικού όσο και καλλιτεχνικού Διευθυντή
Ο «Δίδυμος Μπελάς» με την Ελένη Φιλίνη έρχεται Κύπρο
Η κωμωδία του Δημήτρη Γιαννουκάκη σε περιοδεία με εκλεκτό θίασο
Πέθανε σε ηλικία 92 ετών η αγαπημένη ηθοποιός Μάρω Κοντού
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο
Ο «Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου μιλά κυπριακά και περιοδεύει σε όλη την Κύπρο αυτό το καλοκαίρι
Η ΕΘΑΛ και η Anyhow Theatre Ensemble παρουσιάζουν μια σύγχρονη διασκευή του κλασικού έργου στην κυπριακή διάλεκτο, μεταφέροντας τη δράση στην Κύπρο της δεκαετίας του '70, μέσα από μια απολαυστική σάτιρα γεμάτη χιούμορ, μουσική και έντονο κυπριακό χρώμα.
«Ημερολόγιο in progress»: Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό ενός ανθρώπου όταν δημιουργεί;
Πέντε γυναίκες γίνονται οι φωνές μιας συνείδησης, σε μια παράσταση για τη δημιουργία, την αμφιβολία και τα «τέρατα» που γεννά το μυαλό.
«Το Ελιξίριο του Έρωτα» στο Pafos Aphrodite Festival 2026
Σε ανακοίνωση του Pafos Aphrodite Festival αναφέρεται ότι η νέα σκηνοθετική πρόταση μεταπλάθει ριζικά το κλασικό έργο σε έναν σύγχρονο, συμβολικό κόσμο
Τα έργα που θα δούμε στον ΘΟΚ τη νέα θεατρική σεζόν 2026-2027
Παρουσιάστηκε ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΘΟΚ από το καλοκαίρι του 2026 μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2027
“PARAPHERNALIA”: Μια θεατρική παράσταση για την πιο σημαντική αποστολή που έγινε ποτέ, από την Onsite Project
H παράσταση παρουσιάζεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Σατιρικού Θεάτρου 2026