Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Κρύο κολοκάσι με λαδολέμονο και αρωματικοί ανθοί: Το νέο ταβερνάκι της Λευκωσίας δεν αξίζει μόνο για την αυλή του

Γευτήκαμε την κουζίνα της ταβέρνας «Τ’ Ανείπωτα» στη Λευκωσία και σας λέμε τις εντυπώσεις μας.

Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2021

Συνήθως, λένε οι έμπειροι και καταξιωμένοι γευσιγνώστες, πριν επισκεφθούμε ένα νέο χώρο εστίασης για να δοκιμάσουμε την κουζίνα του, είναι καλύτερα να περιμένουμε. Να δώσουμε χρόνο να ρολάρει, να κάνει λάθη, να δοκιμαστεί και έπειτα να σου παρουσιάσει τον εαυτό του για να μπορείς να κρίνεις το αποτέλεσμα. 

Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που σχεδόν από την αρχή μπορείς να καταλάβεις το ύφος και τον χαρακτήρα που θέλουν να δώσουν στο χώρο τους και ειδικά στο μενού τους. 

Το new entry της Λευκωσίας «Τ’ Ανείπωτα» είναι μία απ’ αυτές τις περιπτώσεις που από την αρχή φρόντισε να δημιουργήσει ένα σφιχτοδεμένο μενού, με λίγα σταθερά πιάτα -με επιρροές από Ελλάδα και Κύπρο- και κάποια πιάτα ημέρας, που αναδύουν γνώριμες σπιτικές μυρωδιές. 

Παρότι μετρά μόνο λίγες μέρες ζωής, η ταβέρνα Τ’ Ανείπωτα (πρώην ψαροταβέρνα Καραβίδες), έκανε αίσθηση για την ατμοσφαιρική της αυλή. Αυτός ήταν και ο βασικό λόγος που μας «έπεισε» να το επισκεφθούμε, όσο ακόμη προσφέρεται ο καιρός.

Πράσινο, ξύλο και παραδοσιακές κουρελούδες με θερμά χρώματα, ολοκληρώνουν το σκηνικό, ενώ η θερμή υποδοχή του προσωπικού δεν αφήνει περιθώρια για παραξενιές και ιδιοτροπίες. 

Πρώτο στο τραπέζι μας έφτασε πρώτο το Κρύο Κολοκάσι (8 ευρώ) με λαδολέμονο και αρωματικά βότανα. Εξαιρετικό συνοδευτικό για το τσίπουρο που είχαμε ήδη παραγγείλει. Η γευστική σαλάτα Ντάκος (11 ευρώ) είχε όλα εκείνα τα στοιχεία για να σου ανοίξει την όρεξη. Η συνέχεια δόθηκε με τη μερίδα σουβλάκι χοιρινό (10 ευρώ) που παραγγείλαμε για τη μέση. Καλοψημένο και μαλακό. Τόσο που θέλαμε λίγο ακόμα! 

Άξιο σχολιασμού και το κρασάτο μπέικον (14 ευρώ), με πολύ καλό ψήσιμο, γεμάτο αρώματα και γεύση. Στα πολύ συν οι μυρωδάτοι ανθοί με ρύζι (πιάτο ημέρας), οι κολοκυθοκεφτέδες (7 ευρώ) και το βραστό πισσουρκώτικο χαλλούμι (9 ευρώ).

Αξίζει να δοκιμάσεις ακόμα και τις τηγανητές πατάτες (παρόλο που δεν συνοδεύουν τις μερίδες, πρέπει να τις παραγγείλεις έξτρα). Αν σας αρέσουν οι αλοιφές, δοκιμάστε την ελαφριά μελιτζανοσαλάτα (4,5 ευρώ) και το επίσης ελαφρύ τζατζίκι (4 ευρώ). 

Για επιδόρπιο φυσικά δοκιμάσαμε το φημισμένο τους παραδοσιακό κιουνεφέ με παγωτό (7 ευρώ) το οποίο αξίζει μέχρι τελευταίας κουταλιάς τη φήμη του. 

(96804350) Ελευθέριου Βενιζέλου 25Α, Λακατάμια, Λευκωσία. Τρ-Σ 19.00-24.00. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close