Δημοσιεύτηκε στις 06 Δεκεμβρίου 2017
Από την πρώτη μέρα που είχα προσέξει αυτήν την κάβα, δίπλα από το κομμωτήριο Brainwash και σε απόσταση αναπνοής από το Moondog's, είχα πει πως έχει τα φόντα.

Μια η τοποθεσία, μια η διαρρύθμιση του χώρου, σίγουρα είναι ένα μαγαζί που δεν περνάει απαρατήρητο. Η ενέργεια ρέει. Ψηλοτάβανο με μπόλικο ξύλο, μινιμαλιστικά μεταλλικά industrial ράφια, γεμάτο με κάθε λογής κρασιά και λίγα τραπεζάκια με stool στο εσωτερικό και εξωτερικό του. Ένα wine bar που σε χαλαρώνει και σε ταξιδεύει εκτός Κύπρου.

Εκείνο που πραγματικά ελκύει την προσοχή είναι τα ξύλινα προστατευτικά shutters για την τζαμαρία της πρόσοψης. Κομμένα σε σχήμα μπουκάλας και τοποθετημένα σε τέτοια συστοιχία που φαίνονται σαν εναλλακτικά και μοντέρνα παραθυρόφυλλα.
Στην αρχή, η κάβα λειτουργούσε σαν απλό κατάστημα, στη συνέχεια σέρβιρε κάποια μικρά καναπεδάκια και platters, ενώ πρόσφατα πρόσθεσε στο μενού του μερικά ζεστά φαγητά που δεν τα βρίσκεις συχνά σε bar. Εντυπωσιακά new entries είναι οι paellas του και το φοντού του. Αποφασίσαμε να πάρουμε για αρχή την μπρουσκέτα με τυρί brie, αχλάδι, μέλι και λάδι τρούφας, διακοσμημένη με φρέσκο θυμάρι €5.50. Από τις πιο νόστιμες μπρουσκέτες που έχω φάει. Σου ανοίγουν επιτυχώς την όρεξη.

Στη συνέχεια, κατέφθασε η σαλάτα ρόκας με γλυκύτατα ντοματίνια και φρέσκα burrata μαριναρισμένη με ελαιόλαδο, φρέσκο πιπέρι, ρίγανη και βαλσάμικο €10. Ομολογώ πως ήταν δροσερή και ελκυστική και έδενε πολύ με την paella από κοτόπουλο και chorizo €18.
Πραγματικά ήταν ένα ωραίο πιάτο, σε σωστές αναλογίες σάλτσας και μπαχαρικών, που όταν το εμπλουτίσεις με το συνοδευμένο λεμόνι του, γίνεται ακόμα πιο σπιρτόζο. Πήραμε και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί Tinto Negro Malbec €6 της Αργεντινής και μπήκαμε για τα καλά στον κόσμο της εξευγενισμένης γαστρονομικής κουλτούρας. Το μενού αναμένεται να εμπλουτιστεί με 1-2 γλυκά, ενώ προς το παρόν διατίθενται κυδωνόπαστο και ξηρά φρούτα. Ο χώρος προσφέρεται επίσης για διάφορα events.
Info: Uncorck Wine Store and Wine Bar (22252507) Πάργας 7, Δ-Σ 17.00-01.00.
Σχετικά
H Λευκωσία απολαμβάνει Τsillimena burger, στο ολοκαίνουριο, μοδάτο artisan smash spot της
Η νέα, κομψή άφιξη της πόλης "παίζει" με τα smash burger και τα γιαπωνέζικα tsukune
Νέα εποχή για το Pralina Experience Στασικράτους
Επανασυστήνεται στο κοινό με μια νέα γαστρονομική φιλοσοφία που επαναπροσδιορίζει τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα
Ένα ακόμη αγαπημένο στέκι για οφτό επιστρέφει και πάλι με γεύσεις που έγιναν παράδοση
Από τις 22 Μαΐου, το γνωστό εστιατόριο ανοίγει ξανά τις πόρτες του, καλώντας το κοινό σε απολαυστικά τραπεζώματα με κυπριακές γεύσεις, ζεστή φιλοξενία και αγαπημένα πιάτα.
Ένα από τα πιο αγαπημένα και βραβευμένα στέκια της κυπριακής υπαίθρου ανάβει ξανά τους φούρνους του
Εκεί όπου το οφτό γίνεται παράδοση και εμπειρία
Τίτλοι τέλους για το SŌNHE στη Λευκωσία
Το “SŌNHE Gone Dirty” φέρνει νέα late-night εμπειρία
Μεζεδάκια στην αυλή, σε 6 νόστιμες ταβέρνες της Λεμεσού
Ετοιμάσου για παρεΐστικες βραδιές κάτω από τα αστέρια
Ο Chef Nobu Matsuhisa επιστρέφει στην Κύπρο!
Στο εστιατόριο σήμα κατατεθέν του νησιού και must visit για κάθε επισκέπτη
Ένα ξεχωριστό four hands dinner στο ατμοσφαιρικό Ristorante Bacco
Η συνάντηση των δύο σεφ υπόσχεται ένα ταξίδι στις σύγχρονες ιταλικές γεύσεις
Το True Heart Café, το πρώτο καφέ, που λειτουργεί από νέους με αυτισμό, άνοιξε τις πόρτες του
Η Κύπρος αποκτά την πρώτη κοινωνική επιχείρηση - Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Κλέα Παπαέλληνα εγκαινίασε το True Heart Café
Το εστιατόριο στο 10o όροφο, με τη συγκλονιστική θέα, κατεβάζει ρολά
Και ρίχνει αυλαία με ένα closing party που θα γράψει ιστορία στη Λεμεσό
Η κυπριακή ταβέρνα στο χωριό που ετοιμάζει ένα δυνατό steak night
Η έξοδος που αξίζει να κανονίσεις με την παρέα σου