Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα wine bar που θα σε εντυπωσιάσει και θα σε ταξιδεύσει εκτός Κύπρου στη Λευκωσία

Η Ξένια Τσιαμαντά δοκίμασε εδώ τις πιονόστιμες μπρουσκέτες, εντυπωσιακή παέλια αλλά και εξαίσιοφοντού

Δημοσιεύτηκε στις 06 Δεκεμβρίου 2017

Από την πρώτη μέρα που είχα προσέξει αυτήν την κάβα, δίπλα από το κομμωτήριο Brainwash και σε απόσταση αναπνοής από το Moondog's, είχα πει πως έχει τα φόντα.

Μια η τοποθεσία, μια η διαρρύθμιση του χώρου, σίγουρα είναι ένα μαγαζί που δεν περνάει απαρατήρητο. Η ενέργεια ρέει. Ψηλοτάβανο με μπόλικο ξύλο, μινιμαλιστικά μεταλλικά industrial ράφια, γεμάτο με κάθε λογής κρασιά και λίγα τραπεζάκια με stool στο εσωτερικό και εξωτερικό του. Ένα wine bar που σε χαλαρώνει και σε ταξιδεύει εκτός Κύπρου.

Εκείνο που πραγματικά ελκύει την προσοχή είναι τα ξύλινα προστατευτικά shutters για την τζαμαρία της πρόσοψης. Κομμένα σε σχήμα μπουκάλας και τοποθετημένα σε τέτοια συστοιχία που φαίνονται σαν εναλλακτικά και μοντέρνα παραθυρόφυλλα.

Στην αρχή, η κάβα λειτουργούσε σαν απλό κατάστημα, στη συνέχεια σέρβιρε κάποια μικρά καναπεδάκια και platters, ενώ πρόσφατα πρόσθεσε στο μενού του μερικά ζεστά φαγητά που δεν τα βρίσκεις συχνά σε bar. Εντυπωσιακά new entries είναι οι paellas του και το φοντού του. Αποφασίσαμε να πάρουμε για αρχή την μπρουσκέτα με τυρί brie, αχλάδι, μέλι και λάδι τρούφας, διακοσμημένη με φρέσκο θυμάρι €5.50. Από τις πιο νόστιμες μπρουσκέτες που έχω φάει. Σου ανοίγουν επιτυχώς την όρεξη.

Στη συνέχεια, κατέφθασε η σαλάτα ρόκας με γλυκύτατα ντοματίνια και φρέσκα burrata μαριναρισμένη με ελαιόλαδο, φρέσκο πιπέρι, ρίγανη και βαλσάμικο €10. Ομολογώ πως ήταν δροσερή και ελκυστική και έδενε πολύ με την paella από κοτόπουλο και chorizo €18.

Πραγματικά ήταν ένα ωραίο πιάτο, σε σωστές αναλογίες σάλτσας και μπαχαρικών, που όταν το εμπλουτίσεις με το συνοδευμένο λεμόνι του, γίνεται ακόμα πιο σπιρτόζο. Πήραμε και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί Tinto Negro Malbec €6 της Αργεντινής και μπήκαμε για τα καλά στον κόσμο της εξευγενισμένης γαστρονομικής κουλτούρας. Το μενού αναμένεται να εμπλουτιστεί με 1-2 γλυκά, ενώ προς το παρόν διατίθενται κυδωνόπαστο και ξηρά φρούτα. Ο χώρος προσφέρεται επίσης για διάφορα events.

Info: Uncorck Wine Store and Wine Bar (22252507) Πάργας 7, Δ-Σ 17.00-01.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close