Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Σε αυτό το απάχικο ταβερνάκι της Αγλαντζιάς θα περάσεις φίνα!

Το Στενορύμι είναι η προσπάθεια δύο αδελφών να δώσουν ζωή σε ένα ιστορικό για την περιοχή κτίριο, το οποίο συμβολίζει μια αλλιώτικη εποχή

Δημοσιεύτηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2017

Το Στενορύμι είναι μια όμορφη ταβερνούλα στην καρδιά της παλιάς Αγλαντζιάς και είναι ο ιδανικός τόπος, για να ξεφύγει κανείς από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας και να απολαύσει παραδοσιακά εδέσματα σε ένα φιλικό και χαλαρό περιβάλλον. Θα τη βρεις στην Πλατεία Κυριάκου Καραολή, περιτριγυρισμένη από πετρόκτιστα σοκάκια, σε μια γειτονιά, που φαίνεται να άντεξε στο πέρασμα του χρόνου. Το Στενορύμι είναι η προσπάθεια δύο αδελφών να δώσουν ζωή σε ένα ιστορικό για την περιοχή κτίριο, το οποίο συμβολίζει μια αλλιώτικη εποχή, πιο απλή και πιο όμορφη.

Η λιτή του διακόσμηση, το κυρίαρχο λευκό χρώμα και η φιλική διάθεση μεταδίδουν στους θαμώνες αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία: ότι η ευτυχία δεν χρειάζεται πολλά, ‘καλή καρδιά, μεζεδάκι, κρασάκι και παρέα όπως παλιά’. Οι άνθρωποί του δίνουν σημασία στην καλή εξυπηρέτηση και ιδιαίτερα στην ποιότητα των πρώτων υλών, που χρησιμοποιούν. Γι’ αυτό και όλα όσα σερβίρει είναι νόστιμα και χορταστικά. Όσο για τη διασκέδασή σου, κάθε Παρασκευή φιλοξενεί ζωντανή, λαϊκή μουσική, ενώ κάθε Σάββατο η ταβέρνα παίρνει τη μορφή παλιού ρεμπετάδικου με πολύ κέφι και διασκέδαση.

Πάρε γεύση!
Η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι τα κρασάτα χοιρινά παϊδάκια, τα οποία ετοιμάζονται με τη συνταγή που οι ιδιοκτήτες έμαθαν από τον παππού τους. Ως γλυκό σερβίρει παραδοσιακό ‘χαλβά της κατσαρόλας’ σε διάφορες παραλλαγές δίνοντας στο παραδοσιακό αυτό γλυκό μια πιο σύγχρονη εκδοχή. 

Γιατί να πας
Η τοποθεσία του, ο εσωτερικός του χώρος, η εσωτερική αυλή που διαθέτει, καθώς και τα καλομαγειρεμένα φαγητά του υπόσχονται, σε όποιον το επισκεφτεί, μια αξέχαστη εμπειρία που θυμίζει κυπριακή παράδοση.

Τηλ.: 22876543
Οδός: Κυριάκου Καραολή 3, Αγλαντζιά, Λευκωσία.
Facebook: tostenorimi 
Δ-Σ 18.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close