Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τα 10+1 καλύτερα μαγαζιά για να απολαύσεις το μεσημεριανό σου γεύμα!

Αφιέρωμα: Το lunch στα καλύτερά του

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2022

Ίσως τα εστιατόρια να τα βάζουμε πιο πολύ στο πρόγραμμά μας ως μια βραδινή έξοδο, όπου θα απολαύσουμε φαγητό, κρασί και καλή παρέα για να κλείσουμε την ημέρα μας.

Η ημέρα, όμως, περιλαμβάνει κι άλλα γεύματα κι ενώ το brunch "φοριέται" πολύ τα τελευταία χρόνια, ένα κλασικό, πλούσιο μεσημεριανό γεύμα δεν ακούγεται συχνά. Ευκαιρία, λοιπόν, να δούμε πού θα μπορούσαμε να γευτούμε το μεσημεριανό μας σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά ή μια οποιαδήποτε ημέρα και να γευματίσουμε απολαμβάνοντας τον ήλιο.

Εμείς συγκεντρώσαμε 11 πολύ αξιόλογες προτάσεις, για πιο appetitικούς.

Apron Cooking Stories
Το εστιατόριο της Λευκωσίας που μας πρωτοσυστήθηκε τo 2019, έχει αποκλειστικό στόχο να φέρει στο τραπέζι μας γεύσεις οι οποίες δημιουργούνται με αγνά, πρώτης ποιότητας, υλικά, μαεστρία και πολλή αγάπη. Σε αυτήν τη φιλοσοφία έχει βασιστεί και το μεσημεριανό μενού του Apron Cooking Stories. Ένα δυναμικό και, πάνω απ' όλα, νόστιμο μενού, αποτελούμενο από δυνατές και comfort επιλογές παρουσιασμένες με ιδιαίτερο και μοντέρνο τρόπο δίνοντας στους λάτρεις του καλού φαγητού την εμπειρία να ταξιδέψουν στον κόσμο της γεύσης και της γαστρονομίας. Η διαφορά βρίσκεται στα αγνά συστατικά που χρησιμοποιούνται σε όλα τα πιάτα που σε βοηθούν να κατανοήσεις άμεσα την απόλυτη ισορροπία ποιότητας και γεύσης. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα μαγαζί που έγινε γνωστό για το brunch του, το οποίο είναι εξίσου εύγευστο και εντυπωσιακό με το μεσημεριανό του. Ωστόσο πριν καν γνωρίσεις τα πιάτα του, το Apron σε κερδίζει με την κεφάτη, παρεΐστικη ατμόσφαιρά του. Είναι το χαμογελαστό σέρβις, είναι η minimal μοντέρνα διακόσμηση, είναι το φιλόξενο κλίμα του μαγαζιού που σε κάνει να νιώσεις πως βρέθηκες σε έναν δικό σου χώρο.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Οι επιλογές είναι ατελείωτες και θα ικανοποιήσουν τόσο τους λάτρεις του κρέατος όσο και τους φαν των θαλασσινών, ακόμα και τους vegan! Πιο συγκεκριμένα στο μενού του Apron βρίσκεις καθημερινά σαλάτες, πιάτα vegan, πιάτα με κοτόπουλο και ψαρονέφρι, πιάτα με εξαιρετικής ποιότητας σολομό και φυσικά υψηλής ποιότητας γλυκά με άποψη. Άλλωστε, μιλάμε για ένα μενού που ανανεώνεται σχεδόν καθημερινά, «παίζοντας» με την εποχικότητα των πρώτων υλών. Εξ ου και η ομάδα του μαγαζιού εργάζεται ασταμάτητα για τη δημιουργία νέων πιάτων. Μust επιλογές που αν βρεθείς στο Apron οφείλεις να δοκιμάσεις είναι τα καταπληκτικά μπιφτέκια κοτόπουλου, φτιαγμένα από φρεσκοκομμένο κιμά της ημέρας, το κάρυ κοτόπουλου με ρίζι basmati, το Teriyaki Rice Salmon Bowl, το φιλέτο σολομού με κρούστα από χαλεπιανά σερβιρισμένο με μαύρο ρύζι και ντοματίνια όπως και το γεμιστό ψαρονέφρι με πέστο και χαλούμι σερβιρισμένο με πουρέ γλυκοπατάτας και ψητά λαχανικά. Ο σολομός είναι ένα αγαπημένο ψάρι, το οποίο συμπληρώνει πολλά πιάτα του Apron, όπως σαλάτες και μακαρονάδες «παντρεμένα» με ξεχωριστές ιδαίτερες γεύσεις.

(22675858) Σοφούλη 34, Λευκωσία 1096. Δ-Παρ 08.30-15.45 & Σ-Κ 10.00-15.45.
Facebook: Apron
Instagram: Apron Cooking Stories

 

Artima Bistro
Το Artima Bistro, βραβευμένο τέσσερις φορές στα Cyprus Eating Awards για τη Μεσογειακή του κουζίνα, θα το βρεις στον Χαρουπόμυλο Λανίτη δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο στη Λεμεσό, σ' έναν πολύ προσεγμένο διατηρητέο εσωτερικό χώρο. Αποτελεί την καλύτερη επιλογή για μια καλαίσθητη εμπειρία, σε ένα σύγχρονο και κομψό περιβάλλον, ενώ είναι ιδανικό τόσο για επαγγελματικό μεσημεριανό ή δείπνο, μιας και το πλούσιο μενού καθώς επίσης και το φιλόξενο προσωπικό είναι βέβαιο ότι θα αφήσουν τους επισκέπτες με μια ευχάριστη και γευστική εντύπωση. 



ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Στο δημιουργικό μενού του θα βρεις μεσογειακά πιάτα εμπνευσμένα από την ιταλική κουζίνα. Από επιλογές sushi (maki & rolls, shasimi, nigiri και platters), μέχρι θαλασσινά, vegan πιάτα, pasta και ριζότο, κρεατικά, όλα φτιαγμένα με ποιοτικές πρώτες ύλες, που καταφέρνουν να μεταφέρουν στην καθημερινότητά μας την ντελικάτη και τόσο ιδιαίτερη νοστιμιά τους! Δεν λείπουν, φυσικά, τα εμπνευσμένα ορεκτικά και οι εξαιρετικές σαλάτες με ξεχωριστούς συνδυασμούς υλικών που μπορούν να σερβιριστούν ως ατομικές επιλογές ή ως επιλογές που θα μοιραστείς με την παρέα. Δοκίμασε από τα ορεκτικά το Ταρτάρ τόνου με σόγια, λάιμ και αβοκάντο, κι από τις σαλάτες την Baked Goat’s Cheese Salad, με κατσικίσιο τυρί σε φύλλο μπακλαβά, ρόδι, κουκουνάρια, και βαλσάμικο. Αν αγαπάς τους θησαυρούς της θάλασσας, τότε το Φιλέτο λαβράκι στο φούρνο με σπανάκι και κρεμώδες εκχύλισμα από μούστο σταφυλιού, συνδευμένο με ριζότο, θα σε ικανοποίησει απόλυτα. Εξαιρετικά είναι και τα pasta του, όπως το Spaghetti Toscana, με αγκινάρες, τέσσερα είδη μανιταριών, κοτόπουλο και σάλτσα άσπρου κρασιού, που θα σου ξυπνήσει αναμνήσεις από τα ταξίδια σου στην Ιταλία. Αρνίσια παϊδάκια ή εξαιρετικής ποιότητας βοδινό φιλέτο θα είναι τα διλήμματά σου αν είσαι κρεατοφάγος, ενώ δεν πρέπει να πραλείψεις, να δοκιμάσεις τα sushi του! Το μενού συμπληρώνουν δελεαστικά επιδόρπια, όπως σουφλέ, τιραμισού, cheesecake, Red velvet κ.ά., καθώς επίσης και μία μεγάλη ποικιλία από τοπικά και διεθνή κρασιά, για να συνοδεύσεις ιδανικά το γεύμα σου! 
TIP: Το εστιατόριο προσφέρει επίσης υπηρεσία take away και delivery.
(25820430/ https://carobmill-restaurants.com/) Χαρουπόμυλος Λανίτη, οδός Βασιλίσσης, Λεμεσός. Δ-Κ (και αργίες)12.00-01.00. (Κ-Πεμ η κουζίνα κλείνει στις 23:00, Παρ-Σ στις 23:30).

 


Como Osteria, Lounge & Bar
Όποιος έχει επισκεφτεί την Ιταλία τουλάχιστον μία φορά θα ξέρει ότι η osteria κατέχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην ιταλική γαστρονομική ιστορία. Παραδοσιακά, η osteria ήταν μια άτυπη, τραπεζαρία, που προσέφερε ποιοτικές τοπικές σπεσιαλιτέ και κρασί. Τα σύγχρονα osterie εξακολουθούν να τηρούν την ισχυρή δέσμευση να σερβίρουν εξαιρετικό φαγητό σε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Κάτι αντίστοιχο θα συναντήσεις και στην Κύπρο, στο εστιατόριο που βρίσκεται στους δίδυμους πύργους Λεμεσού - Olympic Residence,. Στο Como Osteria -το οποίο πλέον λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση- οι επισκέπτες απολαμβάνουν εγκάρδιο καλωσόρισμα, υπέροχη ατμόσφαιρα, καθώς επίσης κι ένα μενού το οποίο αλλάζει αναλόγως εποχής και τοπικών υλικών.


ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Το Como επεκτείνει με περηφάνια τις παγκοσμίου φήμης γεύσεις της Ιταλίας και προσφέρει πιάτα από τη φημισμένη ιταλική κουζίνα με προσούτο, μπαρμιτζιάνο και μπαλσάμικο. Στους δίδυμους πύργους Λεμεσού - Olympic Residence, το εστιατόριο Como σερβίρει μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα ζυμαρικά που περιλαμβάνουν παραδοσιακά είδη όπως ραβιόλια, πένες, μακαρόνια, νιόκι και φετουτσίνι. Οι σάλτσες παρασκευάζονται φρέσκες καθημερινά και όπως και η ομώνυμη osteria στην Ιταλία, επικεντρώνεται κυρίως στα τοπικά υλικά και τα ολόφρεσκα λαχανικά. Εκτός από τα χειροποίητα ζυμαρικά, στο μενού φυσικά θα βρεις πολλές επιλογές σε δροσερές σαλάτες, φρέσκες επιλογές κρεάτων και ψαρικών στη σχάρα και ποικίλες καθημερινές σπεσιαλιτέ. Ένα όμορφο ιταλικό εστιατόριο που αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμη, νομίζω πως ήρθε η ώρα!
(25247247/ https://linktr.ee/como.osteria) Olympic Residence Towers, 28ης Οκτωβρίου 353, Λεμεσός. Δ-Κ 08.00-01.00. 

 

Divinus 
Κομψό και φωτεινό το Divinus, το εστιατόριο που δημιουργήθηκε πριν από μερικούς μήνες στο πολυσύχναστο Μακένζι της Λάρνακας, σε καλωσορίζει σε ένα περιβάλλον όπου επικρατούν το γαλάζιο, τα γήινα χρώματα, η χαλαρή και συνάμα η κομψή ατμόσφαιρα, καθώς επίσης κι ένα εκλεπτυσμένο μενού, που αναδύει αρώματα Ιταλίας, στοιχεία που συνδυάζονται αρμονικά. Κι αυτή η αρμονία -που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση- είναι που τελικά σου ανοίγει την όρεξη να γευτείς με ακόμα καλύτερη διάθεση τα πιάτα του μενού.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Το “Divinus” ακολουθεί τους απλούς κανόνες μαγειρικής της ιταλικής κουζίνας. Λίγα καταπληκτικά υλικά, καλά προετοιμασμένα, μαγειρεμένα και συνδυασμένα για να ενισχύσουν και να εμπλουτίσουν τη γεύση. Απλά σκεφτείτε τι είναι η Carbonara. Κρόκος αυγού, guanciale (χοιρινό μάγουλο), τυρί parmigiano/pecorino και πιπέρι. Και η πίτσα μαργαρίτα; Μόνο σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα fiordilatte και βασιλικός. Δεν επιτρέπονται εξαιρέσεις στην κουζίνα μας. Δεν χρησιμοποιούμε φρέσκια κρέμα για να δώσουμε κρεμώδη υφή στα πιάτα ή να καλύψουμε τα μαγειρικά λάθη. Και, με αποκλειστικότητα για την Κύπρο, μπορείτε να δοκιμάσετε ριζότο με το αυθεντικό ρύζι Carnaroli «Riserva San Massimo» (το καλύτερο ρύζι στον κόσμο για ριζότο) που χρησιμοποιείται από την πλειονότητα των εστιατορίων με 3 αστέρια Michelin στην Ιταλία. Αποκλειστικότητα και για τα βραβευμένα χειροποίητα ξηρά ζυμαρικά με σιμιγδάλι σκληρού σίτου της «Benedetto Cavalieri». Ασύγκριτη ποιότητα και γεύση. Ζύμη πίτσας παρασκευασμένη από τα χέρια ειδικών, μαγειρεμένη σε ξυλόφουρνο με υλικά όπως αλεύρι Caputo από τη Νάπολη, Mozzarella Fiordilatte από τη Νάπολη και σάλτσα ντομάτας ποικιλίας «San Marzano».
Divinus……. Απλά διαφορετικό.
(24361111/ www.divinus.com.cy) Τάσου Μητσόπουλου, Μακένζι, Λάρνακα. 
FacebookDivinus

 

Γευσηκλέους 62 
Στην οδό Περικλέους στον Στρόβολο, στεγάζεται ένα εστιατόριο που σκοπός του είναι να δοξάσει τη γεύση, εξ ου και σερβίρει συνταγές που τιμούν την παραδοσιακή μας κουζίνα. Μπορεί στο εστιατόριο Γευσηκλέους 62 το μενού να θυμίζει παράδοση αλλά οι ανέσεις και ο χώρος είναι σύγχρονα και άνετα, ώστε να προσφέρει κορυφαία και σύγχρονη εμπειρία… 


ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Στο εστιατόριο Γευσηκλέους 62, όνομα παρμένο από το αρχαίο κλέος που σημαίνει δόξα, θα βρεις πιάτα με παραδοσιακές γεύσεις, μεσημέρι και βράδυ, που δοξάζουν την κυπριακή παράδοση, όπως κουπέπια, μακαρόνια του φούρνου, μουσακά, στιφάδο, αφέλεια και όλα τα αγαπημένα μαγειρευτά έτσι όπως τα έφτιαχνε η μαμά ή η γιαγιά μας. Πολλά μάλιστα από τα φαγητά ψήνονται σε κυπριακό παραδοσιακό ξυλόφουρνο.
Από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι επιλογές σχάρας όπως μπριζόλα, σουβλάκι κοτόπουλο, κοτόπουλο στη σχάρα αλλά και ο μεζές, καλούμενος ως ο Μεζές του Άρχοντα, που συνδυάζει διάφορα πιατάκια από σχάρα και μαγειρευτά, όλα φτιαγμένα με ολόφρεσκες πρώτες ύλες από την κυπριακή γη.
TIP: Ο μεγάλος και άνετος του χώρος δίνει την επιλογή για τη διοργάνωση οποιουδήποτε προσωπικού ή επαγγελματικού γεγονότος, ενώ η άριστη και σπιτική φιλοξενία όπως και οι νόστιμες επιλογές, θα καλύψουν τις απαιτήσεις εσάς και των καλεσμένων σας. 
Σημείωσε ακόμα ότι κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ το εστιατόριο φιλοξενεί ζωντανή μουσική, χαρίζοντας μία ολοκληρωτική εμπειρία διασκέδασης.
(70 001980) Περικλέους 62, Στρόβολος, Λευκωσία. 
Facebookγευσηκλέους 62

 

Η Στοά του Δημήτρη
Το οικογενειακό ταβερνείο, Η Στοά του Δημήτρη, αποτελεί από το 1985 στέκι για όσους εκτιμούν το καλό φαγητό. Ο ευχάριστος, φωτεινός χώρος, το άψογο σέρβις και το φτιαγμένο με μεράκι φαγητό του, η φροντίδα αλλά και με τα καλύτερα υλικά της αγοράς, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν το αποτέλεσμα που κερδίζει εδώ και χρόνια τις καρδιές (και τα στομάχια) των πρωτευουσιάνων και μη. Στη Στοά του Δημήτρη λοιπόν θα απολαύσεις μαμαδίστικες/παραδοσιακές γεύσεις το μεσήμερι ενώ το βραδάκι το ύφος του μαγαζιού αλλάζει το βραδάκι, δίνοντας περισσότερο την αίσθηση της ταβέρνας. Ωστόσο δεν μιλάμε για ένα απλό ταβερνάκι, αλλά για μια ιστορία γεύσης φτιαγμένη με αγάπη για όλους τους λάτρεις του καλού φαγητού -και το κυριότερο- σε πολύ προσιτές τιμές.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Εκτός από τον πλούσιο μεζέ, που σερβίρει τα βράδια, τα μεσημέρια δοκίμασε τα όσπρια όπως λουβιά με λάχανα, κουκιά κούνιες, φασόλια βραστά, γίγαντες φούρνου και ρεβίθια που θα σε χορτάσουν με γεύση και ποιότητα. Επίσης στο μεσημεριανό μενού υπάρχουν ψαρικά όπως η μαρίδα της τράτας, αλλά και το φρέσκο καλαμάρι, το λαβράκι και η τσιπούρα ψημένα στα κάρβουνα. Όσο δε για τα μαγειρευτά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θυμίζουν αυτά της μαμάς, εξ ο και θα δυσκολευτείς να αντισταθείς αλλά και να διαλέξεις ανάμεσα σε κολοκάσι με χοιρινό, σπανάκι με αρνάκι, ψητό αρνί, ψητό κοτόπουλο, μπάμιες με αρνάκι, μελιτζάνες γιαχνί, φασολάκι με κοτόπουλο, κεφτέδες, κουπέπια, πούλλες, αφέλια κ.ά. Από την άλλη όμως, είναι και τα κρεατικά που θα ψηθούν στη σχάρα και θα φτάσουν στο τραπέζι σου όπως ακριβώς πρέπει! Χοιρινό σουβλάκι, κοτόπουλο σουβλάκι, παϊδάκια, μπριζόλες, μπριζολάκια κρασάτα, χαλλούμι, λουκάνικο κ.ά., όλα από ποιοτικά κρέατα, θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.
TIP: Τα βράδια μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μεζέ ή μερίδες, αποτελούμενες από κρεατικά σχάρας, όπως σουβλάκια, μπριζόλες, παϊδάκια κ.λπ. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι διαθέτει υπηρεσίες take away & delivery.
(22343030) Διγενή Ακρίτα 28Ε, Άγιος Αντώνιος, Λευκωσία. Δ-Σ 12.30-16.00 & 19.30-23.00. 

 

Μπέμπα
Η διάσημη πλέον Μπέμπα της Λευκωσίας είναι από αυτά τα μαγαζιά που κατάφεραν από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας τους να βάλουν γερά τις βάσεις τους στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Πρόκειται, εξάλλου, για ένα όμορφο μαγαζί όπου φτιάχτηκε το ιδανικό σκηνικό... για να ανοίγει την όρεξη με το καλωσόρισμα. Όχι μόνο για γεύσεις, αλλά και για χαλάρωση, κουβέντα και καλοπέραση. Τον χειμώνα εδώ σε υποδέχονται στο ζεστό εσωτερικό χώρο τους, που είναι βαμμένος σε γήινες αποχρώσεις και διαθέτει καστανή ξυλεία ενώ τα ρετρό διακοσμητικά δημιουργούν μία ατμόσφαιρα μοναδική. Τα δε καλοκαίρια σε φιλεύουν στην ατμοσφαιρική αυλή του εστιατορίου που είναι χάρμα οφθαλμών. Όσο για τη φιλοξενία και την άριστη εξυπηρέτηση, αυτά είναι στοιχεία που δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ: Στο μενού θα βρεις δημιουργική ελληνική κουζίνα, με την εποχικότητα των υλικών να καθορίζει το περιεχόμενό του. Άλλωστε στην κουζίνα ο σεφ Βαρνάβας Ηλία δημιουργεί συνεχώς νέες σπεσιαλιτέ που χτίζουν καινούργιες γεύσεις πάνω σε κλασικές αγαπημένες ιδέες... εξ ου και μία επίσκεψη στην Μπέμπα ποτέ δεν είναι αρκετή. 

ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Το lunch menu σαγηνεύει τον ουρανίσκο ακόμη και των πιο ψαγμένων, περιλαμβάνοντας πιάτα που φτιάχνονται με εποχικά προϊόντα. Απαραίτητοί σου σταθμοί το Χοιρινό με κολοκάσι, το Κοτόπουλο στον φούρνο, το Βοδινό ραγού με παπαρδέλες, το Κριθαρότο με βοδινή ταλιάτα, η Μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος και Ριζότο με γαρίδες και χτένια. Ωστόσο οι επιλογές δεν τελειώνουν εδώ, μίας και πέρα από ολόφρεσκες σαλάτες και σπιτικά ορεκτικά (ξεχωρίζει το Χαλούμι που φτάνει στο τραπέζι σου από το Τυροκομείο Δρούσεια, ψήνεται σε ξυλόφουρνο και συνοδεύεται από μαρμελάδα ντομάτας και τσίλι), μπορείς να επιλέξεις και ένα από τα κυρίως πιάτα του. Λαβράκι Φιλέτο στο Κάρβουνο, Μπιφτέκια Σχάρας, Χοιρινή Μπριζόλα, Ψαρονέφρι και Κριθαρότο με γαρίδες, δεν θα αφήσουν κανέναν ουρανίσκο παραπονεμένο. Όλα φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες, αγάπη και πολλή μεράκι. Μη φύγεις, αν δεν πάρεις έστω και μία μικρή γεύση από την καρυδόπιτα της Μπέμπας. Άλλωστε, όλοι μιλάνε γι’ αυτήν! 
ΤIP: Αν θέλεις να βρεις τραπέζι, κάνε οπωσδήποτε μία κράτηση. Επιπλέον μπορείς να παραγγείλεις και για delivery μέσω Wolt. 
(22252626) Πινδάρου 2, Λευκωσία. 


 

Παραγάδι 
Είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα fish-restaurant της πρωτεύουσας. Το Παραγάδι, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας, καταφέρνει εδώ και χρόνια να διατηρεί αναλλοίωτη την ποιότητά του, κρατώντας ψηλά τις αξίες και τις αρχές με τις οποίες ξεκίνησε. Πρόκειται εξάλλου, για μία καθαρά οικογενειακή επιχείρηση, η οποία το χειμώνα σε υποδέχεται στη φιλόξενη σάλα του αρχοντικού σπιτιού της, ενώ τα καλοκαίρια "ανοίγει' τις πόρτες της υπέροχης αυλής της, προσκαλώντας τον επισκέπτη να ζήσει μοναδικές στιγμές. Πέρα από τη σπιτική κουζίνα και τη φιλόξενη εξυπηρέτηση, το Παραγάδι ξεχωρίζει και για τις προσιτές τιμές του. 


ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Εδώ βρίσκεις καθημερινά ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, τα οποία μετουσιώνονται σε λαχταριστά πιάτα με την υπογραφή της κυρίας Κατίνας. Πέρα όμως από τη φρέσκια ψαριά της ημέρας, στο μενού του ξεχωρίζει η καταπληκτική γαριδομακαρονάδα του καθώς επίσης και το καλαμάρι, το χταπόδι, οι σουπιές και οι γαρίδες του, τα οποία ψήνονται αριστοτεχνικά στη σχάρα ή στο τηγάνι, ανάλογα με το δικό σου γούστο. Το φαγητό σου θα συνοδεύσεις ιδανικά με καλό κρασί από την ενημερωμένη λίστα κρασιών του, η οποία διαθέτει επιλογές για κάθε τσέπη.
Η ψαροταβέρνα με ιδιαίτερο σεβασμό στον πελάτη και με εκτίμηση στους φιλοξενούμενούς της, προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις στους επισκέπτες. Η πολύχρονη εμπειρία σε συνδυασμό με τις ποιοτικές πρώτες ύλες, υπόσχονται αξέχαστα εδέσματα, ενώ το ευχάριστο και άνετο περιβάλλον και η εξυπηρέτηση κάνουν το Παραγάδι ιδανικό μέρος εξόδου, ακόμα και την περίοδο των νηστειών
Είτε λοιπόν επιθυμείς μια ιδιαίτερη έξοδο είτε προτιμάς τη θαλπωρή του σπιτιού, το Παραγάδι αποτελεί ιδανική επιλογή, αφού σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις νοστιμιές του βυθού από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, είτε καθισμένος σε ένα από τα τραπέζια του είτε μέσω take away ή delivery.
(22491310/ www.paragadi.com.cy/) Νιόβης 3, Ακρόπολη, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-24.00.
FacebookParagadi / Παραγάδι

 

Πυξίδα
Είναι, ευτυχώς, κάποιοι γαστρονομικοί προορισμοί που καταφέρνουν να φέρνουν τη γεύση της ανοιχτής θάλασσας στο πιάτο σου… όχι μόνο στα παράλια αλλά και στο κέντρο της πόλης. Και το κάνουν με εξαιρετική δεξιοτεχνία και μαεστρία, τόσο στο ψήσιμο στη σχάρα όσο και στο τηγάνι, στο αλάτι, στα μυρωδικά, στους σωστούς συνδυασμούς υλικών. Γιατί, ας μην ξεχνάμε, ένα καλό πιάτο θαλασσινών ή ψαριών, έχει τα μυστικά του. Κι αυτά, από ό,τι φαίνεται, το γνωρίζουν καλά στην Πυξίδα. Το πολυβραβευμένο εστιατόριο με ψάρια και θαλασσινά «Πυξίδα» που μετρά μία επιτυχημένη πορεία χρόνων τόσο σε Λευκωσία, στο κλασικό πλέον fish restaurant που ξεκίνησε την λειτουργία του το 2004, όσο και στη Λεμεσό, στην υπέροχη Μαρίνα της πόλης, σε ένα μοναδικό εστιατόριο με την καλύτερη θέα της θάλασσας, σε υποδέχεται τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ για να σου σερβίρει την καλύτερη ψαριά της ημέρας! 

ΔΟΚΙΜΑΣΕ:  Το πλούσιο μενού της Πυξίδας Λευκωσίας, αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία φρέσκων ψαρικών και θαλασσινών και απευθύνεται αποκλειστικά σε απαιτητικούς ουρανίσκους και σε καλοφαγάδες. Ωστόσο, μπορείς να επιλέξεις να δοκιμάσεις κι ένα από τα εύγευστα πιάτα όπως μακαρονάδες με θαλασσινά, γαρίδες και μύδια, σουπιές μαγειρευτές, ή να διαλέξεις ψάρια και θαλασσινά τα οποία βρίσκονται στη βιτρίνα, ψημένα όπως ακριβώς επιθυμείς (στη σχάρα ή στο τηγάνι). Αντίστοιχο μενού, πλούσιο σε εκλεκτά πιάτα και μοναδικές συνταγές, εμπνευσμένες από την ντόπια και διεθνή κουζίνα, προσφέρονται και στη Λεμεσό σε ένα περιβάλλον κομψό, όπου η παράδοση συναντά τις μοντέρνες ανέσεις. Σαλάτες, κρύα και ζεστά ορεκτικά, ψάρια τηγανητά, αλλά και ψάρι ημέρας, πλούσιο ψαρομεζέ, γαρίδες και μύδια, ψητά και μαγειρευτά όπως σουπιές και χταπόδι μαγειρευτό, λαχταριστές μακαρονάδες, αλλά και γλυκά που θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο το γεύμα σου.
(25051200) Μαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός./ (22445636) Μενάνδρου 5, Λευκωσία.
Website: pyxidafishtavern.com

 

Το Παντοπωλείο Καλή Όρεξη 
Το πολυβραβευμένο και αγαπημένο εστιατόριο της πρωτεύουσας Παντοπωλείο Καλή Όρεξη είναι από τα εστιατόρια που έχουν γράψει ιστορία ταξιδεύοντάς μας γευστικά στην ψαγμένη ελληνική κουζίνα, αγγιγμένη με άφθονες νότες από Κύπρο. Μετρά πολλά βραβεία στο ενεργητικό του τόσο από τα Cyprus Eating Awards όσο και από τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων / Γαστρονόμων Κύπρου Eurotoques, που το έχει αναδείξει στην κατηγορία Καλύτερη Μεσογειακή κουζίνα. Στον καλαίσθητο χώρο του, που ξεχωρίζει τόσο για τη μοντέρνα άποψή του, για τη φιλοξενία αλλά κυρίως για την καθαριότητα και την υποδειγματική εξυπηρέτηση από τους ανθρώπους του, μπορείς να βρεθείς τόσο για επαγγελματικό γεύμα όσο και για μεσημεριανό με την παρέα, απολαμβάνοντας ευχάριστα το φαγητό σου.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Όσον αφορά λοιπόν το μενού, η Μεσογειακή κουζίνα έχει την τιμητική της, με συνταγές που όχι μόνο θυμίζουν την κουζίνα της μαμάς, αλλά χαρακτηρίζονται από την εποχικότητα, καθώς ανάλογα με την περίοδο του χρόνου, αλλάζει και η σύνθεσή του. Σε κάθε πιάτο που θα δοκιμάσεις, θα διακρίνεις καθαρά, τόσο την φροντίδα και την ευρηματικότητα, όσο και την έξτρα νοστιμάδα που δίνουν τα φρέσκα υλικά, καθώς ο σεφ Ηλίας Λέκας, φροντίζει να σερβίρει πιάτα με φρέσκα υλικά, μαγειρεμένα με παραδοσιακές αλλά πειραγμένες συνταγές, που ενθουσιάζουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Εξ ου λοιπόν και στο μενού υπάρχουν πολλές επιλογές σε ορεκτικά, σαλάτες, αλλά και σε κρεατικά, ψάρια και ζυμαρικά. Κυπριακός ντάκος με χαλίτζι (το μαλακό τυρί της Τυλληρίας), Ψευδοκεφτέδες, κεφτέδες δηλαδή από λάχανα, ντομάτα, τυρί φέτα, δυόσμο και ρίγανη, μακαρόνια με κεφτεδάκια, χταπόδι στη σχάρα, λαβράκι, σολομός, όσπρια, κοτόπουλο σουβλάκι, πανσέτα μαριναρισμένη με πουρέ πατάτας και μοτσαρέλα, είναι μερικά από τα πιάτα που δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ. Το ίδιο θα συμβεί και με τα γλυκά του, ειδικά αν επιλέξεις το cheesecake σοκολάτας που σερβίρεται με παγωτό. 
(99075151/ www.pantopoleiocy.com/) Μετοχίου 38, Λευκωσία. Δ-Σ 12.00-16.00 & 19.30-23.00.



Think 30
Στον αριθμό 30 της οδού Στασικράτους, το κομψό και φιλόξενο Think 30, συνδυάζοντας το ευχάριστο περιβάλλον με την υψηλή γαστρονομία μάς υποδέχεται καθημερινά από τις 09:30 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Καφές, ποτό και φαγητό δένουν αρμονικά στον καλαίσθητο χώρο, που είναι έτοιμος να μας υποδεχτεί, όποια και αν είναι η περίσταση.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ: Το μενού έχει αναλάβει ο βραβευμένος Έλληνας σεφ Δήμος Σαμουράκης, δημιουργώντας μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς τόσο για δείπνο και μεσημεριανό, όσο και για το brunch, ανανεώνοντας συχνά τις επιλογές ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα των υλικών. Μάλιστα, αυτήν την εποχή ο σεφ επέστρεψε πιο δημιουργικός και σου προτείνει φρέσκες ιδέες και πιάτα ιδανικά τόσο για ένα casual μεσημεριανό με την παρέα όσο και για ένα επαγγελματικό γεύμα με τους συνεργάτες. Στο νέο μεσημεριανό μενού λοιπόν θα βρεις πιάτα από την Ελληνική Κουζίνα, στα οποία έχει βάλει το δικό του, ξεχωριστό twist. Πιάτα που υπόσχονται να κλέψουν τις εντυπώσεις, όλα φτιαγμένα με εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες, εποχιακά προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς... μετουσιωμένα σε παραδοσιακές συνταγές που θα απολαύσεις στον έπακρον. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι το νέο μενού προτείνει νόστιμα πιάτα με πολύ καλή σχέση ποιότητας/τιμής. 

ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Οι επιλογές που έχεις είναι πολλές και νόστιμες, υγιεινές και φρέσκες. Κάνε αρχή με ένα από τα ορεκτικά επιλέγοντας ανάμεσα στην πράσινη σαλάτα με καβούρι, φρέσκο αγγουράκι, φρέσκο κρεμμυδάκι και σος από γιούζου (ιαπωνικό λεμόνι) ή τη σαλάτα με τοματίνια, παξιμάδια από χαρουπόμελο, ελιές, φέτα, κρεμμυδάκι τουρσί. Μπορείς να επιλέξεις ακόμα τα ρολλίνια με μελιτζάνα, κινόα και γραβιέρα, τον χειροποίητο ταραμά με τραγανές τορτίγιες και μυρωδικά αλλά και τις Φακές Σαλάτα με χταπόδι και λαχανικά. Ο μουσακάς κροκέτες με ελληνική σαλάτα, το χαλούμι με μαρμελάδα ντομάτας και το κορεάτικο σουβλάκι τηγανητό με μαγιονέζα kimchi είναι επίσης επιλογές που θα σε ικανοποιήσουν τόσο με την εμφάνιση όσο και με τη γεύση τους. Μην παραλείψεις όμως να δοκιμάσεις το Βοδινό Καρπάτσιο με λάδι τρούφας, κρέμα γραβιέρας και πράσινο μήλο, το οποίο θα σε ενθουσιάσει. Στα κυρίως πιάτα θα βρεις επιλογές που μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε γούστο και κάθε γευστική προτίμηση. Από Ταλιατέλες με κολοκυθάκι, ντομάτες, μυζήθρα και δυόσμο, Πικάντικο λουκάνικο με μπουκατίνι, Ριζότο γεμιστά, Λαβράκι με πουρέ μάραθου και σαλάτα μάραθου, Fish and Chips με σος Αιόλι, Φιλέτο κοτόπουλο με πατάτες και σος γιαουρτιού με μυρωδικά, μέχρι και Cheeseburger με αυγό, μπέικον και πατάτες καθώς επίσης και Ταλιάτα με πατάτες baby, πανσέτα και σχοινόπρασο. Άλλωστε, αυτή είναι η πιο σταθερή επιλογή στη Λευκωσία, που δε θα σε απογοητεύσει ποτέ!
*To νέο μεσημεριανό μενού θα είναι διαθέσιμο από τις 10 Απριλίου. 
(22 333808/ https://think30cy.com) Στασικράτους 30, Λευκωσία. Δ-Κ 09.30-24.00. 
FacebookThink 30

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close