Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουνίου 2024
Τη στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το βορρά μέχρι τον νότο και ο παλαιστινιακός θύλακας αιμορραγεί απ’ άκρη σ’ άκρη, σε όλο τον κόσμο λαμβάνουν χώρα πορείες διαμαρτυρίας, διαδηλώσεις και άλλες δράσεις με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν, αλλά και να αναδείξουν το δράμα του παλαιστινιακού λαού που -για ακόμα μια φορά- δοκιμάζεται σκληρά.
Στην Κύπρο, από αυτήν την Κυριακή ξεκινά μια δράση που αφορά στην προβολή παλαιστινιακών ταινιών. Η εκδήλωση «Palestine on Screen - Film Festival» θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή του Ιουνίου και συνδιοργανώνεται από την Genocide-Free Cyprus (GFC) και το Palestinian Independent Film Festival (PIFF) Λεμεσού. Σε πρώτο στάδιο, θα περιλαμβάνει τέσσερις προβολές στη Λευκωσία, δύο στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, μία στο Σπίτι της Συνεργασίας και μία στη Μικρή Άρκτο.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου «σκοπός της εκδήλωσης είναι να προσφέρει μια ποικιλία από ταινίες, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και δράματα που αποτυπώνουν ζωντανά την παλαιστινιακή αφήγηση, αναδεικνύοντας τις δυσκολίες και την ανθεκτικότητα του παλαιστινιακού λαού. Αυτό το φεστιβάλ παρέχει μια πλατφόρμα για οραματιστές αφηγητές και πρωτοποριακά έργα, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε και να συζητήσουμε για την Παλαιστίνη μέσω της τέχνης του κινηματογράφου και να γιορτάσουμε τον πλούτο της παλαιστινιακής κουλτούρας».
Σημειώνεται επίσης, ότι η τελική προβολή στις 30 Ιουνίου θα περιλαμβάνει μια ενότητα Ερωτήσεων και Απαντήσεων με τους δημιουργούς της ταινίας «Three Nights in Haifa» κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επιτρέποντας στο κοινό να αλληλεπιδράσει με την ταινία.

Tοποθεσίες:
9 Ιουνίου, Μικρή Άρκτος Λευκωσία Mikri Arktos, Λευκωσία
16 Ιουνίου, Hambis Museum of Printmaking, Λευκωσία
23 Ιουνίου, Hambis Museum of Printmaking, Λευκωσία
30 Ιουνίου, Home4Cooperation, Λευκωσία
Είσοδος ελεύθερη
Ωρα προσέλευσης 20:30
Ωρα προβολής 21:00
Σχετικά
Ο Γιώργος Τσαλίκης live στο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Κισσόνεργας
Μια μεγάλη μουσική βραδιά με ελεύθερη είσοδο διοργανώνει ο Δήμος Ακάμα
Μπρέντα Φρίκερ: Πέθανε η «κυρία με τα περιστέρια» από το Home Alone – Η πορεία της ως το Χόλιγουντ και η «κατάρα των Όσκαρ»
Η Φρίκερ είχε τιμηθεί με το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου το 1990 για την ερμηνεία της ως μητέρα του Κρίστι Μπράουν στην ταινία «Το Αριστερό μου Πόδι»
Όταν ο κινηματογράφος συναντά τη μαγεία του καλοκαιρινού ουρανού
Mια σειρά από ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές Cinema Under the Stars, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα
Το Φεστιβάλ Αντάμα ανακοίνωσε πρόγραμμα και επιστρέφει για ένα διήμερο παράδοσης και μεγάλου γλεντιού
Μουσικές από την Κύπρο, την Ελλάδα και τη Μεσόγειο, παραδοσιακές τέχνες, χορός και γεύσεις στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας
Ματ Ριβς, Ρόμπερτ Πάτινσον και teaser για το «The Batman Part II»
Διότι μπορεί το έργο να μετατέθηκε για το 2028, αλλά κάπως πρέπει να μείνει η φωτιά αναμμένη.
Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Γάλακτος: Μάθαμε ποιοι καλλιτέχνες θα ανέβουν στη σκηνή του
Η Δρούσεια ετοιμάζεται για την 4η συνεχόμενη διοργάνωση
«I Play Rocky»: Η ιστορία της ταινίας που καθιέρωσε τον Σιλβέστερ Σταλόνε – Το πρώτο τρέιλερ
Η απόλυτη περιπέτεια ενός αουτσάιντερ. Ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 1976. Απέσπασε 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας.
Το Φεστιβάλ Χαλλουμιού Δρούσειας επιστρέφει για 5η χρονιά με Θέμη Αδαμαντίδη και Χριστίνα Κολέτσα
Μια γιορτή αφιερωμένη σε ένα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της κυπριακής γαστρονομίας.
Το γνωστό-άγνωστο χωριό που μας προσκαλεί στο Φεστιβάλ Ζυμαριού
Μία διήμερη γιορτή όπου θα απολαύσεις παραδοσιακά εδέσματα από ζυμάρι, χορούς, μουσική κ.ά.
Το τρέιλερ του «The Uprising» αποκαλύπτει τον πιο φιλόδοξο Πολ Γκρίνγκρας των τελευταίων χρόνων
Το πρώτο τρέιλερ του νέου ιστορικού δράματος του Πολ Γκρίνγκρας έφτασε, με τον Αντριου Γκάρφιλντ να ηγείται μιας από τις σημαντικότερες εξεγέρσεις της μεσαιωνικής Αγγλίας.
Μάθαμε ποιοι καλλιτέχνες θα μας διασκεδάσουν στο 4ο Φεστιβάλ Πουρεκκιού στο Παλιόμετοχο
Aυτά είναι τα μεγάλα ονόματα που θα ανέβουν στη σκηνή
Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας: 22 διαφορετικές παραγωγές σε 50 ημέρες
Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2026 ανακοίνωσε το (πλούσιο) πρόγραμμά του